eenvoudig overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 737 02 13

Ik ben op zoek naar:

Aantal overlijdensrisicoverzekeringen die wij vergelijken

Aantal overlijdensrisicoverzekeringen na uw selectie

de meest gekozen overlijdensrisicoverzekeringde goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringde best beoordeelde overlijdensrisicoverzekeringMeest gekozen

Geen resultaten

Helaas zijn er geen aanbieders die aan je selectie voldoen.

Start opnieuw

Of pas je zoekcriteria aan

 • Populariteit
  Premie o.b.v. ijkgegevens
  Maandpremie gemiddeld
  Gekozen looptijd
  Uitkering
    Verzekerd bedrag
    Type
  Meeverzekerd?
    Partner
  Optie type verzekering
    Lineair dalend
    Annuïtair dalend
 • 72% van de mensen kiest dit product

  € 5,50
  10 jaar
  € 100.000,00
  Gelijkblijvend
 • 16% van de mensen kiest dit product

  € 7,10
  10 jaar
  € 100.000,00
  Gelijkblijvend
 • 8% van de mensen kiest dit product

  € 7,10
  10 jaar
  € 100.000,00
  Gelijkblijvend
 • € 4,60
  10 jaar
  € 100.000,00
  Gelijkblijvend
 • € 4,59
  10 Jaar
  € 100.000,00
  Gelijkblijven
 • € 10,00
  10 jaar
  € 100.000,00
  Gelijkblijvend
 • € 6,07
  10 jaar
  € 100.000,00
  Gelijkblijvend
laatste update:  26 juli 2017
1 2 3

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?
Een overlijdensrisicoverzekering is belangrijk  voor uw nabestaanden. Het wordt dan ook vaak afgesloten als een nabestaandenvoorziening. Als de partner komt te overlijden, daalt het inkomen wat ervoor kan zorgen dat de hypotheek of eventueel de opvoeding van uw kinderen niet of amper betaald kan worden. De overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat de nabestaanden een uitkering krijgen, waardoor ze na het wegvallen van een inkomen toch nog wat extra geld hebben voor de woonlasten of opvoeding van de kinderen.

De overlijdensrisicoverzekering kiezen die bij u past
Er zijn veel verschillende aanbieders met verschillende premies die een overlijdensrisicoverzekering aanbieden. Bij een overlijdensverzekering keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. Bij een overlijdensrisicoverzekering is de verzekeraar met de laagste premie het meest interessant, omdat voor die premie het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd. Het is dus belangrijk dat u de aanbieders vergelijkt met elkaar, omdat de premies kunnen verschillen. De verschillen zijn afhankelijk van uw leeftijd, geslacht en rookgedrag.

Wij vergelijken zo veel mogelijk verzekeringen met elkaar. Wij proberen het vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat wij niet altijd alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Soms zijn de verschillen erg klein of is het aanbod niet goed genoeg. Wij kiezen er dan voor om minder verzekeringen te laten zien, zodat u makkelijker kan kiezen. Dat we niet alle verzekeraars laten zien, kan ook komen omdat wij ook niet altijd alle informatie hebben die nodig is om te kunnen vergelijken.

Ook geven wij geen advies. Wij verzamelen zoveel mogelijk nuttige informatie voor u en presenteren dit in onze vergelijking. Wij adviseren u niet over welke verzekering het best voor u is. Voor inhoudelijke vragen over de verzekering kunt u contact opnemen met de desbetreffende verzekeraar. De verzekeraar is ook na het afsluiten uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen, klachten en suggesties.

Wij willen het makkelijk maken overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door gebruik te maken van ijkgegevens. Dit betekent dat wij de premie berekenen voor een gemiddelde Nederlander. Om de premies voor deze verzekering te vergelijken, hebben wij gekozen voor:

 • Geslacht: Man
 • Geboortedatum: 01-01-1992
 • Gerookt: Nee
 • Lengte: 180 cm
 • Verzekerd bedrag: € 100.000
 • Gewicht: 70 kg
 • Looptijd: 10 Jaar
 • Type verzekering: Gelijkblijvend

Door met deze standaard informatie te vergelijken, voorkomen we dat u zelf informatie hoeft in te vullen. Ook krijgt u hierdoor snel inzicht in welke verzekering goed bij u kan passen.

LET OP: De premies die wij laten zien, kunnen afwijken van uw eigen situatie. Bereken de premie voor uw situatie op de website van de verzekeraar zelf. Ook kunnen bepaalde gegevens zoals het minimaal/maximaal verzekerd bedrag per verzekeraar verschillen. Deze gegevens kunt u in onze vergelijking terugvinden door bij een verzekeraar op “meer informatie” te klikken.

Overlijdensrisicoverzekeringen verschillen voornamelijk van elkaar in de premie maar ook de leeftijd waarop een overlijdensrisicoverzekering is af te sluiten kan per verzekeraar erg verschillend zijn.

Daarnaast vergelijken wij overlijdensrisicoverzekeringen op de volgende onderdelen:

 • Prijs
 • Annuïtair/lineair dalende premiemogelijkheden
 • Meeverzekeren partner
 • Minimaal en maximaal verzekerd bedrag
 • Minimale en maximale looptijd
 • Leeftijd waarop de verzekering is af te sluiten
 • Poliskosten

De meest gekozen verzekeraar staat altijd vooraan. Deze percentages passen we maandelijks aan de actualiteit aan. U kunt trouwens ook kiezen om te sorteren op de goedkoopste partij. Klik hiervoor onder “Ik ben op zoek naar:” op “de goedkoopste”.

Het kan voorkomen dat niet iedere verzekeraar in de vergelijking wordt meegenomen. Dit kan komen doordat wij met deze verzekeraar geen afspraken kunnen maken, zij niet op onze website vergeleken willen worden met andere verzekeraars of omdat er te veel verzekeraars zijn, waardoor het erg moeilijk wordt eenvoudig te vergelijken. Als u een verzekeraar mist, neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Wij bieden de informatie op onze vergelijkingswebsite gratis aan. Het kost veel tijd en geld om de website op te zetten, te onderhouden en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat onze informatie up-to-date is en de website voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Bij een aantal vermelde verzekeraars ontvangen we een vergoeding via een affiliate netwerk. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Zanox en Daisycon. Het bedrag dat we per consument (die een verzekering afsluit) ontvangen, varieert per adverteerder, maar ligt tussen de 40 en 70 euro.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om aan financiële verplichtingen te kunnen voldoen zoals de aflossing van de hypotheek, de betaling van de huur, vaste lasten, leningen en overige zaken, na het overlijden van een van de partners. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet onverzorgd achterblijven. Ook bent u er met een overlijdensrisicoverzekering van verzekerd dat de langstlevende partner en eventuele kinderen in het huis kunnen blijven wonen.

De hoogte van het bedrag en de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering bepaalt u zelf. Doorgaans varieert de looptijd tussen de 10 tot 30 jaar. Na het overlijden wordt het kapitaal volledig uitgekeerd. De overlijdensrisicoverzekering is voor één of twee levens af te sluiten. Een verzekering op twee levens is vaak voordeliger dan het afsluiten van twee losse overlijdensrisicoverzekeringen.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering keert na het overlijden een geldbedrag uit waarmee de nabestaanden de uitvaartkosten kunnen voldoen. Een overlijdensrisicoverzekering keert een geldbedrag uit aan nabestaanden om ervoor te zorgen dat zij niet onverzorgd achterblijven en zich financieel gezien kunnen redden.

Als ik niet rook, krijg ik dan korting?

Verzekeringsmaatschappijen geven vrijwel altijd korting op de premie voor niet-rokers. Voor hen geldt een zogenaamd niet-rokentarief. Dit niet-rokentarief houdt in dat je minimaal 2 jaar niet gerookt mag hebben om in aanmerking te komen voor deze korting op de premie.

Wat betekent gelijkblijvend, lineair dalend en annuïtair dalend?

 • Gelijkblijvend: het verzekerde bedrag blijft de gehele periode gelijk.
 • Lineair dalend: het verzekerde bedrag daalt iedere maand met eenzelfde bedrag.
 • Annuïtair dalend: het verzekerde bedrag daalt iedere maand met een vast percentage.
 • Als u de verschillende aanbieders vergelijkt, let dan vooral op de premie.
 • Als u uw partner ook wilt verzekeren, kunt u voor een iets hogere premie ook uw partner meeverzekeren.
 • Als wordt bewezen dat er opzet in het spel is of tijdens het bewust op roekeloze wijze in gevaar brengen van leven of lichaam terwijl verzekerde onder invloed was van geestverruimende middelen zoals alcohol, drugs of medicijnen, dan keren de aanbieders niets uit.
 • Sommige aanbieders vereisen een medische controle.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450